Over mij

Atelier Wiffel

Onder deze noemer geef ik workshops met wol vilten in de hoofdrol aan kinderen en volwassenen.

Ik was 17 toen ik werd aangenomen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Vorming in ‘s-Hertogenbosch. Ik studeerde daar Grafische en Illustratieve vormgeving en heb daarna in Tilburg de vrije studie-richting Tekenen en Schilderen aan de Academie voor Beeldend Vorming gevolgd. De voor mij meest inspirerende leraar waar ik les van kreeg was de Textielkunstenaar Harrie Boom. In zijn lessen stond het creatieve proces, onderzoek, experiment en het creëren centraal.

Na mijn studie ben ik naast autonoom beeldend kunstenaar werkzaam als creatief begeleidster van een kinderopvangorganisatie.

Arno Stern en universele beeldtaal.

Iedereen heeft van nature een beeldtaal die universeel is. Zo lang deze beeldtaal niet bekritiseerd wordt door je omgeving, blijft het je eigen beeldtaal en versterkt het je persoonlijkheid. Het gaat om het plezier en de ware expressie. Het tekenen om het tekenen, het schilderen om het schilderen, zoals Arno Stern dit zo mooi beschrijft in zijn visie. Het onderzoeken, creëren en reflecteren ; het proces is belangrijker dan het resultaat.  Zo maak je kennis met je eigen capaciteiten op weg naar een zelfsturend persoon die oplossingsgericht leert werken. Iedereen heeft toegang tot deze universele beeldtaal. Ik wil deelnemers graag de ruimte bieden om op onderzoek te gaan in een beeldend proces.

Vilten

Vilten kan net als tekenen en schilderen gebruikt worden als expressiemiddel. De tactiele ervaring ; het rechtstreeks contact met het materiaal en de eindeloze mogelijkheden spreken mij erg aan. Keer op keer zie ik tijdens mijn workshops de uitwerking ervan bij de deelnemer. Het heeft een rustgevende invloed, is laagdrempelig. Boort het onderzoekend vermogen aan en tovert een glimlach op ieders gezicht.

Naast het geven van workshops vilten ontwikkel en begeleid ik creatieve, beeldende en multidisciplinaire processen in het onderwijs PO , de zorg en het sociaal domein onder de naam TwoArts. Hierbij ga ik samenwerkingsverbanden aan met andere kunstenaars. Ik ben aangesloten bij diverse netwerken  die dezelfde visie uitdragen namelijk: de ambitie om binnen het onderwijs op een duurzame manier creatieve processen te implementeren.Ik deel hierin de gedachte van Mark Mieras(wetenschapsjournalist); dat het bijdraagt aan zelfsturend en oplossingsgerichte mensen die op zichzelf durven te vertrouwen.